Yale

A YALE világszerte ismert márka a zárak, zárbetétek területén, hosszú múltra tekint vissza mikor is az 1840 években Sr. Linus Yale megalapította a New Yorki Yale Lock üzemet.

Kezdetben manufaktúrában kézzel készített drága széfzárak gyártásával indult, 1862-ben bevezették azt a megoldást melynek köszönhetően a bankok páncélszekrényeinek zárjai a kulcsos nyitás mellett tárcsás nyitás tett lehetővé, ennek működési elve a mai kombinált széfzárak standardja.

1861 és 65 közt szabadalmaztatták a Yale hengerzárat, ami a ma használt cilinder zárbetétek alapja.

A 20. század elejére a vállalat világszerte ismerté vált, 2000-ben az ASSA ABLOY csoport vásárolta meg és azóta is fontos szerepet tölt be a biztonságtechnikai ágazatban.

Termékei széles palettát ölelnek át, gyakran keresett YALE terméke közé tartoznak a Yale bevésőzárak, cilinder zárbetétek, Yale lakatok és Yale digitális zárak.

Zárboltunk kiemelten foglalkozik YALE kulcsok másolásával, kódkártya alapján történő gyártásával, valamint a YALE ENTR okos zár kulcsainak másolásával.

Yale Lapon mart, fúrt kulcsok

Az angol Yale fúrt kulcsos zárai széles skálán mozognak az egyszerű alap zárbetétek és a komolyabb műszaki tudással rendelkező közép és felső kategóriás zárak listáján. Kulcsainak jellegzetes fejformájáról, mely lehet fém és műanyag, könnyen felismerhető, valamint a rajta található Yale és gyakran az Assa Abloy feliratról. Üzletünkben a "hagyományos" pont fúrt és lapmart Yale kulcsok másolása mellett a Yale ENTR -ENTER- digitális okos zár kulcsainak másolásával is állunk rendelkezésére. Yale ENTR-ről itt olvashat bővebben LINK.

Yale Fogazott kulcsok

Yale fogazott kulcsok szintén nem tartoznak hazánkban a sűrűn keresett kulcsok közé, ugyanakkor találkozhatunk velük bejárati ajtók-kertkapuk zárainak, lakatok és elektromos másodzárak kulcsaiként. Különféle formájú és méretű kulcsainak többsége könnyen felismerhető egyedi fejformájáról és a rajta szereplő Yale és mostanában Assa Abloy feliratról. Másolt kulcsokon a JMA, Silca és Errebi felirat gyakori.