Kulcsmásolás

Számtalan kulcsmásolóval lehet találkozni. A "sarki kulcsmásolóktól" kezdve, az "önjelölt koronás multikon" át, a "mindegy a minőség, csak sok legyen" kulcsmásolókig. A kedvenc szlogenünk az egyik konkurens cégtől, amely remekül példázza, hogy miért is érdemes megválasztani, hogy kit is tisztelünk meg a pénzünkkel: "Kulcsmásolók között a legjobb üveges, üvegesek között a legjobb kulcsmásoló." - no comment

Nap, mint nap találkozunk silány minőségű kulcsmásolatokkal, ami miatt bevezettünk egy egyedi kulcsjelölést, amely azonosíthatóvá teszi az általunk másolt kulcsokat. Az egyedi jelölés által nyomatékosítjuk, hogy minden általunk másolt kulcsra érdemi garanciát vállalunk.

 

Tevékenységeink zárakkal és kulcsokkal kapcsolatosak. A zárszerviz mellett, zárak értékesítésével és a szakmához kapcsolódó - ahhoz közel álló - tevékenységekkel is foglalkozunk. A kulcsmásolás az egyik legfontosabb és legnagyobb felkészültséget igénylő kiegészítő tevékenységünk.

 

"A kulcs a zár tartozéka!"

Ahogy halad előre a biztonságtechnika és ezzel arányosan az átlagos műszaki igényszint, úgy lesz egyre nehezebb dolguk azon vállalkozásoknak, akik a biztonságtechnikai szakmához tartozó tevékenységek közül csak egyikhez-másikhoz értenek.

Egyre speciálisabb zárak és kulcsok kerülnek forgalomba. A műszaki termékek szervize és kulcsainak másolása folyamatosan bonyolódik. Egyre több egyedi megoldást kell alkalmazni. Egyre több célgépet kell munkába állítani. Egyre több mindenben megjelenik az elektronika, ami tovább szűkíti az univerzálisan felkészült szakemberek számát. Ezen tendencia jelenleg ott tart, hogy a zsebünkben lévő 5 féle kulcsból csak 3 félét tud lemásolni az átlag kulcsmásoló. Ez az arány egyre rosszabb lesz. Akinek használható kulcsmásolóra lesz szüksége, egyre távolabbi szaküzletet kell felkeresnie, hogy a maradék két kulcsát is le tudja másoltatni. Ez nem meglepő, mert számos kulcsmásoló 5 m2 -n próbál dolgozni és ez budapesti viszonylatban kevés hely ahhoz, hogy az összes szükséges gép és nyerskulcs rendelkezésre álljon.

Aki lépést akar tartani, annak komplex szolgáltatást kell nyújtania. Értenie kell a zárakhoz, kapcsolatban kell álljon a gyártók képviselőivel, figyelemmel kell kísérnie a szakmai újításokat, ismernie kell a piacra jutott új termékeket és kulcsokat. Ez folyamatos tanulást és figyelmet igényel. Ha csak a kulcsmásolással kapcsolatosan kívánunk kategóriákat felállítani, akkor is láthatjuk, hogy hányféle kulcs van:

 • fogazott kulcsok
 • laponmart/pontfuratos kulcsok
 • tollas kulcsok
 • páncélszekrény és széf kulcsok
 • postaláda és szekrénykulcsok
 • csőkulcsok
 • tűkulcsok
 • profilkulcsok
 • autó és motorkulcsok
 • rfid "kulcsok"
 • védett profilú, kódkártyás kulcsok...

A kategóriákon belül pedig számtalan zár/kulcs márka és típus található, amelyek száma folyamatosan növekszik.

 

Mindig hangsúlyozzuk, hogy mi komplex szolgáltatást nyújtunk. Csapatban tervezünk, így folyamatosan van kapacitás arra, hogy az egyes szakterületekre legyen aki specializálódik. Szaküzletünkben külön megvan a szakértője és felelőse az alábbi tevékenységeknek:

 1. épületzár kulcsok és kifejezetten a kódkártyás, védett profilú kulcsok másolása
 2. indításgátlóval felszerelt/immobiliseres kulcsok másolása
 3. zárszervizes gyakorlattal rendelkező munkatárs, aki a zárakkal kapcsolatos feladatokra specializálódott