Autókulcs-másolás

A Zárbolt & Kulcsmásoló nemcsak épületzár kulcsok másolásában, hanem autókulcsok, motorkulcsok, RFID "kulcsok" és távirányítók másolásában is rendelkezésre áll.

Az autókulcs másolás sok esetben a gépjármű helyszíni jelenlétét is igényli. Az lenne a mi nagy előnyünk más autókulcsmásolással foglalkozó cégekhez képest, hogy saját parkolónk révén ez nálunk igen kényelmesen és gyorsan történik.

Mindenképpen érdemes telefonon érdeklődni a gépjármű pontos típusa és évjárata alapján, hogy elkerülhessék a felesleges utazást és már telefonon tájékoztatást adhassunk az autó kulcsának másolásával és árával kapcsolatban.

 

Az autókulcsok másolása szinte teljesen külön szakértelmet igényel, mint az épületzár kulcsok készítése. Egy immobiliseres autókulcs elkészítése több részmunkából áll:

  • Le kell marni mechanikusan a kulcs szárát, amely mechanikusan működteti a zárat és engedi elfordítani a gyújtáskapcsolót.
  • Le kell másolni az indításgátló chipet, amely a kulcs házában van és elektronikus védelmet biztosít autólopás ellen.

Az előbbi két részmunka szükséges az autó beindításához, hiszen így mind a mechanikus, mind az elektronikus ellenőrzése a kulcsnak biztosított. Amennyiben a kulcs távirányítóval is rendelkezik, úgy annak elkészítése a harmadik lépés.

  • Távirányító másolása, vagy feltanítása.

Az autókulcs másolás tehát egy rendkívül összetett folyamat. Egyrészről mechanikai tudást, másrészről elektronikai felkészültséget is igényel. A szükséges berendezésekről és gépparkról akkor még nem is beszéltünk. Nincs olyan kulcsmásoló, aki bármilyen márkájú, típusú és évjáratú autóhoz tartozó kulcsot - immobiliserrel, távirányítóval együtt - azonnal és kompletten el tud készíteni. Folyamatos beruházást, tanulást igényel, hogy a kulcsmásoló a legsűrűbben előforduló kulcsok másolásában segíteni tudjon és olyan partnerekkel és beszállítókkal kell együttműködni, akikkel sokszor összedolgozva lehet megoldani egy feladatot.

A leírtak miatt úgy korrekt reklámozni autókulcsmásolás szolgáltatásunkat, hogy igyekszünk naprakészek lenni. Két munkatársunkat folyamatosan képezzük a cégnél annak érdekében, hogy minél több autókulcsot el tudjunk készíteni kompletten, és azonnal, de természetesen akadnak kivételek. A kivételek esetén egy előre egyeztetett időpontra kell elhozni a kocsit, esetleg egyből valamely partnerünket ajánljuk. Valamilyen megoldással, esetleg tanáccsal mindenképpen igyekszünk segíteni ügyfeleinket.